Joe Biden onthult hoeveel Bitcoin hij bezit…

Hackers zeiden dat ze Bitcoin terug zouden sturen van Joe Biden’s Twitter-account. Het blijkt dat hij er geen heeft.

In het kort

  • Joe Biden onthulde via Twitter dat hij geen Bitcoin heeft.
  • De vermoedelijke Democratische presidentiële genomineerde werd de dag ervoor het slachtoffer van een grootschalige hack op tientallen spraakmakende Twitter-accounts.
  • Beide kanten van het gangpad hebben dingen te zeggen gehad over digitale valuta zoals Bitcoin.

De Biden-campagne werd ingehaald door de recente Twitter-hack, en het leidde ertoe dat Joe Biden onthulde hoeveel Bitcoin hij heeft. Helaas heeft hij geen Bitcoin om u te sturen.

Biden onthulde het feit in een tweet op donderdag, waarbij hij de rotzooi opruimde die was achtergelaten door de Twitter-hack die de dag ervoor 130 high profile accounts had gecompromitteerd. De aanval nam de controle over tientallen accounts, waaronder die van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama en de officiële Apple-account.

De hackers gebruikten de accounts om een frauduleus Bitcoin-gerelateerd initiatief te promoten dat nietsvermoedende gebruikers verleidde om Bitcoin naar door de hackers gecontroleerde adressen te sturen. Ongeveer $120.000 in Bitcoin Era werd naar oplichtingsadressen gestuurd voordat Twitter erin slaagde om de controle over de accounts terug te dringen.

De Bitcoin-verhelderingstweet van Biden bevatte ook een link naar de donatiepagina van de campagne. Trouw aan zijn woord, de campagne accepteert alleen donaties in USD, waardoor alle hoopvolle Bitcoin-donateurs teleurgesteld worden.

Andere prominente Twittergebruikers buiten de cryptosfeer hebben in het verleden hun Bitcoin-holdings besproken. Elon Musk, een ander slachtoffer van de hack van woensdag, onthulde eerder dit jaar de omvang van zijn bescheiden bedrijf (ongeveer 2500 dollar), terwijl tech-ondernemer en Shark Tank ster Mark Cuban zijn kleine opstapeling bespraken in een recente podcast (~ 130 dollar).

Andere Democratische kandidaten hebben meer te zeggen gehad over het digitale goud. In juni 2018 zei de voormalige democratische kandidaat Andrew Yang dat hij dacht dat de blokketentechnologie „een schat aan potentieel“ had. Zijn campagne accepteerde Bitcoin-donaties.

Met name Yang heeft Bitcoin op zijn radar sinds minstens 2013, toen hij tweette over een prijscrash tot onder de $600.

President Trump twitterde vorig jaar over Bitcoin en andere digitale middelen, waarbij hij wees op het potentieel om illegaal gedrag te faciliteren en de Weegschaal van Facebook oproept als een poging om de Amerikaanse bancaire regelgeving te omzeilen.

Nu de COVID19 -pandemie de VS blijft doorkruisen, worden digitale betalingen een steeds groter deel van het dagelijks leven. Beide kandidaten kunnen worden gedwongen om hun positie te heroverwegen over wat een valuta maakt en hoe crypto activa de digitale economie zullen beïnvloeden.

Comments are disabled