BITCOIN ZET KOERS NAAR $50K NU TRADERS WINSTNEMINGEN PAUZEREN NA STIMULERINGSPUSH VAN BIDEN

Bitcoin heeft dinsdag tijdens de vroege Aziatische sessie zijn all-time high opgekrikt toen handelaren de vooruitzichten beoordeelden van Joe Biden’s nieuwste poging om zijn ambitieuze stimuleringspakket van $1,9 biljoen erdoor te krijgen.

De Financial Times meldde eind maandag dat de Amerikaanse president officiële reizen buiten Washington zou maken om zijn uitgebreide hulpvoorstel aan het publiek voor te leggen. Daarmee wil hij het Congres onder druk zetten om de onderhandelingen over het coronaviruspakket af te ronden, vooral omdat de Republikeinen op Capitol Hill zich zorgen maken dat de overdaad ervan de staatsschuld zou doen toenemen.

Maar met opiniepeilingen die aantonen dat het Amerikaanse publiek het ontvangen van directe betalingen steunt, waarvan sommige een voordeel van $1.400 voor individuen en extra hulp voor werklozen en ouders omvatten, geloven de Democraten dat de stijgende publieke druk sommige Republikeinen zou overhalen om het voorstel van Mr. Biden te steunen.

ALLIANZ ECONOOM ZIET BITCOIN BOOM

Het nieuws heeft gewerkt als tegenwind voor de bearish bias die aan het begin van deze week in de Bitcoin-markt is vernieuwd. Op maandag daalde de benchmark cryptocurrency met maar liefst 5,79 procent te midden van een intensivering van de winstnemingen onder daytraders. Een dag eerder was het exponentieel gestegen naar een nieuwe recordhoogte van 49.700 dollar (gegevens van Coinbase).

Maar op dinsdag, klommen de biedingen voor de BTC/USD wisselkoers naar zo hoog als $49.872.

Mohamed A El Erian, de economisch hoofdadviseur van Allianz, zag de huidige rally als een „rationele zeepbel“, gedreven door angst voor inflatie bij zowel particuliere als institutionele beleggers. Hij noemde een golf van recente bedrijfsinvesteringen in Bitcoin, waaronder Tesla’s kapitaalinjectie van $1,5 miljard, die de geloofwaardigheid heeft om de prijszeepbel nog hoger op te blazen.

„Naast de massale liquiditeitsinjectie door de centrale bank, zijn er nu ook massale fiscale injectievooruitzichten aan de bovenkant,“ vertelde de heer Erian aan CNBC. „Dus eigenlijk voelen de beleggers zich vol vertrouwen om te rijden op wat een enorme liquiditeitsgolf lijkt te zijn.“

„Je zult meer bedrijven zien [bitcoin toevoegen aan hun balansen] omdat ze niet weten hoe ze anders risico’s kunnen beperken. Het is dus onderdeel van de verstoring van de financiële markten die we meer in het algemeen zien,“ voegde hij eraan toe.

$50,000

Veel cryptocurrency-analisten zijn het er nu over eens dat Bitcoin deze week recordniveaus boven de $50.000 zou bereiken, ondanks dat het na meerdere pogingen niet lukte om boven het doel te sluiten.

Ki-Young Ju, de chief executive officer bij CryptoQuant-een in Zuid-Korea gevestigd blockchain analytics bedrijf, merkte een piek op in stablecoins reserves over alle exchanges. Hij merkte op dat handelaren de zittende dollar-getopte tokenvoorraad zouden gebruiken om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen.

„Deze $50k strijd gaat over Coinbase walvissen(USD) vs. Stablecoin walvissen(USDT),“ voegde de analist toe. „Negatieve Coinbase premie, maar overvloedige stablecoins in exchanges. Negatieve premie moet worden afgekoeld om weer een been omhoog te krijgen.“

Comments are disabled